Tervetuloa moottoripyöriä ja moottoripyöräilyä käsittelevään blogiin. Perehdymme blogissamme sekä Suomessa että maailmalla järjestettäviin suosittuihin moottoripyörätapahtumiin. Aloitamme enduro- eli maastomoottoripyöräilytapahtumista, joita Suomessa järjestävät muun muassa harraste-enduroon perehtynyt Satakunta Enduro Cup ry ja matkaendurotoimintaan suuntautunut Pohjolan Kurapyöräilijät ry. Molemmat kyseisistä moottorikerhoista järjestävät tapahtumia ympäri vuoden, joten kerhojen toimintaan voi tutustua paremmin heidän omilla nettisivuillaan.

Tiesitkö, että moottoripyöräilyä voivat harrastaa lähes kaiken ikäiset ja kumpaakin sukupuolta olevat henkilöt, sekä miehet, naiset että juniorit? Enduro- eli maastomoottoripyörätoiminnassa junioreille on olemassa jopa runsaasti omia ajotapahtumia.

Tapahtumia ja messuja

Kerromme myös suosituista MP-messuista, jotka järjestetään vuosittain Helsingin Messukeskuksessa. Messut tarjoavat paljon moottoriurheiluun liittyvää ohjelmaa ja esittelevät pyöräuutuuksia, jonka lisäksi messuilla voi tavata myös runsaasti samanhenkisiä motoristeja. Täydellinen tapahtuma siis kaiken kaikkiaan. Esittelemme myös suomalaisten moottoripyöräilijöiden suosikkitapahtumia, eli tunnettuja moottoripyöräkilpailuita, joissa on vuosi vuodelta yhä enemmän kuljettajia ja yleisöä. Oletko koskaan kuullut esimerkiksi Kärme Kustaan -kiemuroista, eli partioajokilpailuista, jotka ajetaan vuosittain marras-joulukuussa? Entä onko viime vuosina myös runsaasti mediahuomiota saanut enduropyörillä ajettava Päijänneajo-tapahtuma tuttu?

Tutustumme myös paljon ystäviä ja kiinnostusta keränneeseen Motobike SM -sarjaan, jota ajetaan Suomessa Motoparkin-, Alastaron- ja Kemoran moottoriradoilla. Huikean kauniita, nopeita ja ennen kaikkea alkuperäisiä Superbike -pyöriä kannattaa mennä ihastelemaan, sillä Motorbike -kilpailussa riittää todella katsottavaa. Käymme myös Sturgis-kokoontumisajossa, joka on maailman suurin moottoripyörätapahtuma. Kyseinen tapahtuma kerää Amerikan Yhdysvaltoihin, tarkemmin sanottuna Etelä-Dakotaan jopa runsaasti yli puolen miljoonaa osallistujaa ja katsojaa ympäri maapallon.

Esittelyssä mukana ovat myös suomalaiset nostalgiset moottoripyörätapahtumat, kuten legendaarinen Imatranajo ja vuosittain Itä- tai Pohjois-Suomessa järjestettävä perinteinen Kontioralli. Lyhyesti sanottuna, moottoripyöräilyn maailma hienoine ja vauhdikkaine tapahtumineen on todella mielenkiintoinen asia, johon kannattaa tutustua.