Moottoripyörätapahtumat Suomessa

Suomalaiset ovat moottoripyöräkansaa. Suomessa ajokausi on monien kuljettajien kohdalla hyvin tiivis, mutta lyhyt esimerkiksi pitkästä talvesta ja pimeästä syksystä johtuen. Monien kuljettajien valmentautuminen tulevaan ajokauteen alkaa perinteisesti helmikuussa järjestettäviltä MP Moottoripyörämessuilta. Keväisin on mukavaa käynnistää talvella huollettu pyörä liikenteeseen ja osallistua kesän kuluessa myös monien moottoripyöräkerhojen järjestämiin ajotapahtumiin.

Osallistu suosittuihin MP-tapahtumiin

  • MP-Moottoripyörämessut

järjestetään aina alkaneen vuoden helmikuussa. Messuilla voi kokea monia elämyksiä, kuten tutustua mahtaviin pyöräuutuuksiin, lähteä koeajolle Euroopan pisimmälle sisäajoradalle tai tulla muuten fiilistelemään ja keskustelemaan kaikesta moottoripyöräilyyn liittyvästä samanhenkisten motoristien kanssa. MP-Moottoripyörämessut ovat paitsi motoristien keskuudessa pitkään odotettu vuosittainen tapaaminen, myös kaupallisesti katsottuna erittäin huomattava ja viihdyttävä tapahtuma. Helsingin messukeskuksessa pidettävä kansanjuhla on Pohjoismaiden merkittävin moottoripyörätapahtuma ja -näyttely.

  • Motobiken SM-sarja

Motobiken SM-sarjaan kuuluvat osakilpailut ajetaan Kemoran, Motoparkin ja Alastaron moottoriradoilla. Superbike-luokissa ajettavien moottoripyörien tulee olla sarjatuotantoon kuuluvia moottoripyöriä. Superbike-luokkaan kuuluvan moottoripyörän pitää olla ulkoiselta olemukseltaan alkuperäinen ja tarvittavia muutostöitä saa suorittaa vain erittäin tarkkojen tekniikkaan perustuvien sääntöjen mukaisesti. Moottoripyörien kuutiorajat sarjan pääluokassa ovat 600-1000 cc nelisylinteristen osalta, 750-1000-kuutioiset ovat kolmisylinterisiä ja 850-1200-kuutioiset puolestaan kaksisylinterisiä.

  • Kärme Kustaa -partioajokilpailu

Kärme Kustaa -moottoripyörätapahtuma tarkoittaa vuosittain järjestettävää Suomen ainoaa enduro- eli maastomoottoripyörillä ajettavaa partioajokilpailua. Tapahtuma on kuljettajien keskuudessa erittäin suosittu kilpailu, johon myös yleisöllä on vapaa pääsy. Tapahtumassa ajetaan aina kolmihenkisin joukkuein ja jokainen kilpailuun osallistuva joukkue saa valita oman nimensä. Kilpailuun kuuluvat luokat ovat:

  • Business-luokka
  • Army-luokka ( puolustusvoimien sotilaille omilla enduropyörillään)
  • Avoin luokka
  • B-luokka
  • C-luokka
  • D-luokka ( suunnattu naisille)
  • Päijänteen Ympäriajo -endurokilpailu

Suomen tunnetun enduropyörillä ajettava maastomoottoripyöräkilpailu on varmasti Päijänteen Ympäriajo. Suosittu endurotapahtuma on saanut ansaittua julkisuutta alan lehtien lisäksi myös muissa medioissa, kuten televisiossa, radiossa ja internetissä. Hyvä niin, sillä kyseisen tapahtuman suosiota ei juuri mikään muu kilpailu voi horjuttaa. Tällä hetkellä tapahtumaa on ajettu vuosittain jo huikeat 84 kertaa ja tapahtuma on motoristeille koko talvikauden upea huipennus, johon kannattaa tulla mukaan! Ensimmäinen Päijänteen Ympäriajo ajettiin vuonna 1927, ja kilpailuun ovat aina tervetulleita niin ”uudet noviisikuljettajat kuin myös paljon ajo- ja kisakokemusta hankkineet kilpailun konkarit.”